2014. szeptember 19., péntek

Ha már radírozunk

A hamam a fantáziámban sokáig egy egzotikus, rózsaolajos, párás hely volt, fűtött márványpadlóval. Egyet jelentett az ellazulással, a kényeztetéssel, meg az izmos eunuchokkal persze, mint az Utolsó háremben :)
Hogy a valóság ez a gyévocska, aki úgy a kilencedik perc után kezdi kimutatni a foga fehérjét (de a végén szép tiszta leszel és úgy érzed magad, mint aki újjászületett), vagy ez az élmény, (ami után biztosan fütyörészve ugrándoznék az utcán, mert még élek) ez egészen újkeletű felfedezés. Egy illúzióval kevesebb, egy úticéllal több.
Ami viszont egy nagyon hasznos találmány: a mhakka, ez a kis barázdált agyagkorong, ami a marokkói masszázs hagyományos eszköze:

Gyakorlatilag elnyűhetetlen, a luffával és egyéb dörzskesztyűkkel ellentétben, az olajok nem teszik ragacsossá, könnyen tisztítható. Eltávolítja az elhalt hámsejteket, felpezsdíti a vérkeringést. EGy ezres körüli az ára. Azért vettem, mert székmasszázs közben nem szeretnék a különböző peelingekkel vacakolni, ahogy szerteszét potyognak, de itthon maradt, mert a lányok nagyon szeretik.

5 megjegyzés:

Alma írta...

Hol vetted?Nekem is kell!
Ja, amúgy most kezdtem kerámiázni :)

ixchel írta...

www.masszorellato.hu

ixchel írta...

Ha viszont már kerámiázol, inkább készíts sajátot!

ixchel írta...

A boltban kapható nem ennyire barázdált ám.

Alma írta...

oké :)