1. kis-közepes céklákat héjastul lefedett tepsiben puhára kell párolni
2. Kolozsvári szalonnát apróra vágni, megpirítani
3. vöröshagymát apróra vágni, a szalonna zsírjában megdinsztelni
4. csirkemájat kis kockákra vágni, hozzáadni a szalonnás-hagymás keverékhez
5. a céklákat meghámozni, óvatosan kivájni a belsejüket
6. amit kivájtuk, hozzáadni a májas cucchoz
7. a tölteléket jól visszatölteni a céklákba
8. kis tejföl a tetejére
9. be a sütőbe és hadd szóljon.
Ez természetesen csak holnap lesz az ebéd, mert a céklák még mindig kemények.
Ami a közelmúlt nagy felfedezése volt számomra: Jenny Evans: Nuages c. lemeze. Szuper. Szerintem az tetszik főleg, hogy nem ezerszer játszott dzsezz-sztenderdeket, hanem olyan, ezerszer játszott és (átvariált) régi dallamokat tűzött a repertoárjára, mint pl. a Carmina Burana vagy a Purcell Dido és Aeneas. Akárhogy is nézzük, ez üdítő változatosságot jelent, főleg mert mindezt olyan szépen, okosan, finoman teszi.
4 megjegyzés:
Mindenképpen írd meg, milyen lett!
Bitang jó :) Míg Laci az utolsó falatot lenyelte, háromszor átvariálta, ez jó jel: ízlett neki és beindította a fantáziáját.
Akkor lehet én is belevágok nemsokára. :)
Kevésbé macerás és ízhatását tekintve hasonló jó minőségű májkrémmel, vagy májassal megtölteni. A tejföl helyett mehet rá valamilyen krémsajt is. Ákosnak, aki vega szerintem fetával csinálom meg vagy főzök bele egy camembertes vagy parmezános krémet, ha akciós lesz. Bármi, ami eléggé markáns ízű, jó lehet.
Megjegyzés küldése