2011. január 16., vasárnap

Jancsi sütemény

Ez a sütemény Laci nagymamája testvéréről lett elnevezve, de Lacinak is első számú kedvence.

A tésztához:
15dkg zsír vagy margarin
4db tojás
30dkg liszt
25 dkg porcukor
1cs sütőpor

Töltelék:
25 dkg dió
15 dkg kristálycukor
2-2,5dl rum ízlés szerint
baracklekvár (ez is a házi lekvárból az igazi , mint az én kedvencem, a zserbó is)

A cukrot a 4 tojás sárgájával, a zsíral jó habosra keverem, majd a sütőporos lisztet kisebb adagokban hozzákeverem.
A tojásfehérjét felverem kemény habbá, majd óvatosan hozzáadom, vigyázva, hogy ne törjem nagyon össze.
A tepsit kivajazom, sütőpapírral kibélelem és erre öntöm a tésztát. Előmelegített sütőben, 40-45 percig sütöm.
Ha kész, hagyom a tésztát kihűlni, majd a széleit levágom és belemorzsolom a dióba.
Ha sikerül, a tésztát három részre vágom és a szeleteket előbb megkenem a baracklekvárral, majd a rumos-diós masszával. A süti tetejét és a széleit is megkenem a lekvárral, majd vagy dióval, vagy csokireszelékkel megszórom az egészet. (Laci nagymamája rendszerint színes szórócukorral hintette meg, de én tortadarával jobban szeretem.)

Nincsenek megjegyzések: