2020. december 12., szombat

Szombat

Kibírnám nélkülük, de igazából szeretem ezeket a teljesen értelmetlen, de kedélyes szombati munkanapokat. Alig van ember a buszon, még minden kicsit ködbe és sötétségbe burkolózik, csak a sárgás éjszakai fények világítanak mindenfelé. Amúgy is tart még a gyógyulás eufóriája, most mindent könnyen veszek, a halálfélelem szétnyomkodta a lelki triggerpontjaimat. (Ez eléggé drámaian hangzik, de így van.) Szóval nem zavar, hogy szombaton kora reggel bumlizhatok be a városba. 

Egy finom flamanecos dzsesszel indítottam az utat, onnan navigált át a Spotify egy hagyományos flamenco albumra és annyira jólesett hallgatni ebben a nyugiban. Nem mindig van hozzá hangulatom, de szeretem ezt a műfajt, bár a humort, árnyalatokat nélkülözi, nagyon végletes, halálkomoly. Szentimentális is, fekete-fehér. Mégis jó. Nem az egész, hanem egy tömör mag az egész közepén.



Mi pena es muy mala porque es una pena
Que yo no quisiera que se me quitara
Vino como viene
Sin saber de donde
El agua a los mares
Las flores a mayo
Los vientos al bosque
Vino y se ha quedao.
En mi corazon
Como el amargo
En la corteza verde
Verde verde verde
Verde del verde limon
Mi pena es muy mala porque es una pena
Que yo no quisiera que se me quitara
Como las raíces
De la enredadera
Se va alimentando la pena
La pena en mi pecho
Con

2 megjegyzés:

Alma írta...

A lánya énekli a Volver címdalát, annyira tetszik ahogy folytatja a hagyományt(flamenco éneklés, táncolás), bár rém fura ahogy kisgyerekként ezeket a dalokat éneklik, táncolják, szenvedélyről, szerelemről.

ixchel írta...

Csak azt hisszük, hogy nem tudják, mi az. Vagy Talán túlzás ez, mert nem tudják, de érzik. Csak később romlik el ez és jönnek a játszmázások egy-két rossz tapasztalat után. A Volver mindenestül úgy volt jó, ahogy volt, imádom.