1. Másfélszeres mennyiségű vízzel felforraltam, mikor lehűlt, leturmixoltam, leszűrtem. Így lett belőle kókusztej. Utólag derült ki, hogy olyan magas volt a zsírtartalma, hogy ha megvárom, hogy rendesen kihűljön, simán lefölözhettem volna a kókuszzsírt, ez már kettő.
2 (3). A kókuszreszelék egy részét, ami kókusztej készítés után megmaradt, felhasználtam sütibe.
3(4). Laci talált az antalvalis oldalon egy karácsonyi aszaltszilva krémlevest, annak alapján csináltunk egy másikat, lévén, hogy a miénk már egy kissé kizsigerelt adag. Úgyhogy vettünk még 20 deka aszaltszilvát. A maradék kókuszreszeléket felforraltam annyi vízzel, hogy olyan jó leveses állagú legyen. Lekapcsoltam a lángot, beletettem a löttybe az aszalt szilvát, fahéjat. Lefeküdtünk sziesztázni.
Mikor olyan kellemes langyos lett a leves, kihalásztam a szilvák egy részét, és négybe vágtam. Ami a lábasan maradt, azt jó alaposan összeturmixoltam, olyan jó állaga lett, és olyan édes, hogy semmi egyéb nem kellett bele. A darabolt szilvát beletettem és jól megettük.
Sajnos a látvány annyira nem hasonul az ízhez, hogy szépen mondjam, ezért képet nem teszek fel. Csukott szemmel kell enni. Viszont: olcsó, laktózmentes, gluténmentes, annyi cukor van benne, mennyi az aszalt szilvában, még a legvadabb paleo-sok se találhatnak benne kivetnivalót. És ami a legfontosabb: Dórinak is ízlett, aki egyébként nem eszi a gyümölcslevest.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése