2013. november 12., kedd

Mélyszántás

Lehetnék persze mélyebb, hogy ne csak beidézgetett kedves íróim kölcsönözzenek némi színvonalat a blognak. (Ingyen.)
A jelenlegi helyzet kb.:

Mérföldkövek az életemben - ma smarni volt az ebéd. Kit érdekel?  
Sajnálom, pillanatnyilag.ennyire futja. 
A mai császármorzsa viszont tényleg annyira finom lett, hogy muszáj megosztanom a receptjét, mert a fecnik, amikre felírogatom, egészen biztosan köddé válnak.

Hozzávalók (4 személyre):
- 3 tojás
- 30 dkg búzadara
- 4,5 dl tej
- 10 dkg cukor
- 1/2 citrom leve, héja
- 1 vaníliás cukor
- csipet só
- késhegynyi szódabikarbóna
- mazsola (ez ugye ma kimaradt)

- A tojást szétválasztom.
- a fehérjét kemény habbá verem a fele cukorral
- a tejet meglangyosítom és minden hozzávalót szép csomómentesen elkeverek benne, utoljára a tojáshabot forgatom bele finoman. 

Egy kiolajozott serpenyőbe öntöm kb. fél cm vastagon, megsütöm az egyik oldalát, aztán a sütőlapáttal szétszaggatom és a darabokat minden oldaláról megpirítom. Lekvár finom rá, porcukor szerintem felesleges.

Nincsenek megjegyzések: