2012. augusztus 15., szerda

Nem is tudom, hogy írhatnám le virágnyelven, mi bajom. Plutarkhoszt meg Paszternakot olvasgatok vígasztalásképpen, erőt ad.  Na, majd   megnyugszom idővel.

Leírom inkább, mit végeztünk a házon. Kicseréltettük a kazánokat egy cirkóra, a régi radiátorokat, tűzhelyet újra. Leszigeteltettük a régi bejárati ajtót és az ablakokat. Így, hogy festést nem kértünk 250.000Ft-ból megúsztuk a két hatosztatú gerébtokos ablak és a nagy, kétszárnyú ajtó felújítását, ami magában foglalta a hőszigetelést, a pótlásokat és a régi ablaküvegek (fokozottan) hőszigetelő üvegre cserélését.  Pillanatnyilag sajnos nem tudok képet feltenni, mert elromlott a kártyaolvasónk, de ezt majd pótolom. A régi, jól bevált villanyszerelőnkkel átnézettük a házat, most már ezen a téren is tip-top. Kivágattuk a beteg, öreg fenyőt, két napig hordtuk ki az ágakat, gallyakat. (Nagyon sajnáltuk.) Laci beültette a kertrészünket a gyömrői kertből megmentett kedvenceinkkel, persze itt olyan kicsi a hely, hogy tele is lett azonnal. Kezdenek szépen éledezni, de igazán egy-két év múlva lesz szép a kert.
Jó sok  munka van még a házon. A nagy belmagasság miatt, de főleg azért, mert a mennyezet tapétázva van és ezek a tapétacsíkok túl száraz időben lettek felragasztva és itt-ott kezdenek leválni, nem mertem bevállalni a festést. Nagyon zavar, de majd megoldjuk.
Akárhogy is, szeretünk itt lenni. Én egyébként szívesen tekergek a városban péntek délután, de most alig várom, hogy hazaérjek, megmártózzam az itthonlétben, aztán mehetünk tovább.

Egy kis Európa Kiadó:

"Elszakadt a film, de tényleg,
a vásznon lassan ég a kép
Nem táj, nem test, nem épület,
hanem az ég, maga a kék ég.

Egy randevú magunkon kívül,
észrevétlen átváltozás
Déja vu, a jelen emléke,
egy elképesztő nagy varázs!

Elmentek a fiúk,
de itt maradt az idő,
Rövid kis pihenő a zűrzavarban
A Föld fehér fényben ég
A szívünkben savak.
Fokozhatatlan már a pillanat."

(Elmentek a fiúk)
  

2 megjegyzés:

ixchel írta...

Khm...nem 250.000, hanem 320.000Ft.

Alma írta...

ezzel jár a költözés