2010. március 20., szombat

Novus


Teljesen kétségbe vagyok esve. Ákos sulijában két hete nincs fűtés, ki lett kapcsolva, mert az iskola nem tudta kifizetni a horribilis számlákat. Ez nem jelenti azt, hogy nincs tanítás, minden nap csinálnak a gyerekeknek programot: hol az osztályfőnök lakásában folyik az óra, hol kiállításra mennek, nem lézengenek a srácok.
Félek, ha ez így megy tovább, és bezárják az iskolát, megint elvész valami, amire büszkék lehetnénk. Valami emberi próbálkozás arra, hogy létezhessen egy közösség, ahol az információ és érték-áramlás oda-vissza történik, amiből mindenki profitál. Akkor is, ha ez nem egy tökéletes rendszer, hogyan is lehetne? A család se tökéletes, a társadalom se tökéletes, de a szándék azért nem mindegy.
Itt vagyunk persze mi, a szülők, akik támogathatnánk az iskolát, ha nem forgatnánk ki már hónap közepén a zsebeinket amúgy is. Közben a NOVUS alapítványi díja feleannyi, mint egy szolidabb vidéki, alapítványi gimnáziumnak, a többiről ne is beszéljünk.

1 megjegyzés:

Alma írta...

Nagy kár lenne pedig, ha megszűnne a Novus.Nekem nagyon tetszett, sajnáltam, hogy Sárának nem jött be, de én hiszek a munkájukban teljes mértékben.