2010. január 10., vasárnap

Vega

Január 1.-től vegás koszton van a család, egyelőre húsvétig, aztán majd meglátjuk. Érdekes módon Laci kezdeményezte, hogy váltsunk, miután beleolvasgatott Laár András blogjába. Elég az embertelen, gyalázatos körülmények között tartott állatok lemészárlásából, éppen ideje ebből a láncból kilépni. (Ennek egyébként nagyon örülök, mert szeretem ugyan a húst, de a háztájira esküszöm.) Most tehát belevetjük magunkat a vega receptek özönébe és megpróbálunk olyasmiket főzni, amiket mindenki megeszik, és a pénztárcánkat se terhelik meg jobban, mint a hagyományos konyha.
Laci nagy lelkesen hazahozott tegnap egy füzetkét: a 100 legjobb... sorozatból a Vegetáriánus étkeket. A levesektől az egytálételeken át a szendvicskrémekig, biosüti-receptek hada áll készenlétben, csak arra vár, hogy megvalósítsuk végre a szelíd, környezetére odafigyelő ember konyháját. Nagyon jópofa, barátságos előszó vezeti be a recepteket. Alcím:

A tündérfőzés titkai...

2 megjegyzés:

Alma írta...

már voltatok vegások régebben is, jól emlékszem?

ixchel írta...

Igen, pár éve, de annak csak egészségügyi okai voltak, ezért csak három hónapig tartott. Akkor valahogy lefogytam nyolc kilót csak úgy, azóta reménykedem, hogy csinálunk még egy ilyen tisztítókúra-félét.