2020. január 30., csütörtök

Anyacsavar

Most, hogy hat év után munkahelyet váltok, elkezdtem kicsit elgondolkodni magamon. Hősnő, vagy megúszós életművész, vagy gyáva nyúl létemre 16 év anyaság után, 35 évesen léptem be a munka világába a friss érettségimmel, totál tapasztalatlanul. Jó sok időbe telt, míg a sok visszacsatolás hatására kialakult, hogy is kellene egy munkahelyi környezetben úgy létezni, hogy komolyan is vegyenek és ne is utáljanak. Ebben sajnos nem sokat segítettek a jótanácsok, pedig volt belőlük bőven. Nem két nap volt, amíg kiszellőzött a tejecskeszag a fejemből. A mostani helyemen úgy hiszem, kedvelnek és elfogadják, amit mondok.
És mégis. Olyan érzelgősek az emberek. De tényleg, szörnyen. Engem itt március 4-én látnak utoljára a leszerelőpapírommal, meg egy rakás sütivel. Szerencsére már jönnek az érdeklődők állásinterjúra. Cukik a kollégák, mindenki mondogatja, mennyire fogok hiányozni, de  ide a rozsdás bökőt, hogy két hét múlva már a kutya se fog rám gondolni. Minél jelentételenebb egy alkatrész a gépezetben, annál könnyebb a helyére egy szabványosat találni és ez egyrészt picit elszomorító, másrészt viszont felszabadító. 
Elnézem az idősebb kolléganőket, akik sok esetben az életüket dolgozták le a cégnél és csak azt tudom, hogy ezt nem akarom.

Nincsenek megjegyzések: