2011. május 17., kedd

Addig is egy újabb idézet, amin nagyon jót mulattam ma. Hősünk, Galip abban a szerencsében részesül, hogy összefut a számára példaképül szolgáló három öreg tárcaíró mesterrel  (A ,  B, C), aki megosztják vele a szakma aranyszabályait (közben persze folyamatos a szurka-piszka, ahogy illik).

" A: Az olvasó egy megélhetési gondokkal küzdő négygyermekes családapa, akinek értelmi képességei egy tizenkét éves gyerekének felelnek meg.
 C: Az olvasó hálátlan, akár a macskák.
 B: A macska okos állat, és nem hálátlan. Tudja, hogy nem bízhat a kutyabarát írókban.
A: Ne kutyákkal, macskákkal - az ország dolgaival foglalkozz.
 B: Tudd meg a konzulátusok címét . (Utalás azokra a híresztelésekre,   hogy a második világháború alatt C-t a német, A-t pedig az angol konzulátus segítette.)
B: Ne félj a polémiáktól, de csak akkor, ha meg tudod szorongatni az ellenfeledet.
A : Ne félj a polémiáktól, de csak akkor, ha a főnöködet magad mellé tudod állítani.
C: Ne félj a polémiáktól, de csak akkor ha a kabátodat magadhoz tudod venni. (Célzás B híres mondatára, amellyel megindokolta, hogy miért  marad a megszált Isztambulban, és miért nem vesz részt a  felszabadító háborúban: "Nem bírom elviselni az ankarai telet!)
...
C: Első és legnagyobb mesterünk Seherezádé: ne felejtsd , hogy te, akárcsak ő, mást sem teszel, mint néhány oldalas történeteket szorítasz be az "életnek" nevezett események közé."

3 megjegyzés:

Czako Sara írta...

Az utolsó mondat nagyon jó!:))

Alma írta...

Bocsesz, Sára volt bejelentkezve:)

ixchel írta...

Már megdobbant a szívem, hogy van egy új olvasóm:)Ugye hogy jó?