2010. augusztus 30., hétfő

Szárd ragu

Hozzávalók:


1kg marhahús
jó fél deci olivaolaj
3 nagy fej vöröshagyma
só, bors
0,5 kg paradicsom, meghámozva
2ek sűrített paradicsom
1 ek cukor

A hús minimálisan le kell hártyázni. A hagymát olivaolajon megpirítom, besózom. Fedő alatt picit állni kel hagyni, majd a hús rátenni, átforgatni, borsozni. Ha nagyon puha a hús, akkor jön a nagy darabokra vágott paradicsom és 1 ek cukor.  Összerottyantom és kész.

Mozzarellás polentával az igazi:
Jó fél deci olivaolajon 2 fej hagymát megsütök, 1,5l lobogva forró vízzel nyakon öntöm + 1 tyúkhúsleves-kocka megy bele. 1 szarvasi mozzarellát felkockázok, és 40 dkg kukoricadarát habverővel belekeverek a fűszeres, forró vízbe. Jó erős tejbegríz-állaga lesz. Tűzálló tálba kanalazom, rá a ragut és mehet a sütőbe.

Az egyes szám első személy ellenére még nem főztem ilyet, csak ettem. Részemről ez egy szándéknyilatkozat arról, hogy egyszer én is elkészítem a családnak.

A kukoricagombócról jutott eszembe, amit a hársfateában pácolt , erdeigyümölcs-mártásban úszó jércemellhez ettünk. Az egészet elszúrta, hogy vegetával készült a kukoricagombóc.

Nincsenek megjegyzések: