2009. január 20., kedd

Üveggolyó

A blogodat olvasom és a Gymnopediát hallgatom.
Átszervezik A BRFK Bűnügyi részét, ennek kapcsán egy csomó rendőr, akinek megvan a 25 év munkaviszonya (rendőrségi), nyugdíjba mehet. Már régóta tervezgetik, mi lesz majd...de a múlt hét óta, mikor választ kellett adniuk, hogy kívánnak-e élni a lehetőséggel, valahogy nem találják a helyüket. Van, akinek több lesz a nyugdíja, mint a fizetése, de akinek nem, az is csak pár ezerrel keres kevesebbet, mint ha naponta bejárna. Ma beszéltem egy csajjal, aki nagy ász a szakterületén (gépjármű), ő azt mondta, neki jólesett azzal felhívni a sértettet, hogy megvan a kocsija. Meg persze a közösséghez tartozás, a biztonságérzet, és hasonlók, sőt, nem kevesen vannak, akik az emberiség azon irigyelt töredékéhez tartoznak, akik azzal foglalkoznak, amire születtek. Persze, majd magukhoz térnek pár hónap lazítás után, remélhetőleg.
Érdekes, Laciról mindig is az volt a benyomásom, hogy nagyonis rendőrnek való, mármint olyannak, aki hatékonyan tud dolgozni, élvezi a munkáját, stb. Most, hogy 24/72-ben dolgozik, és van ideje magával foglalkozni, mégis kiderült, milyen rejtett tartalékai vannak, mi mindenben jó, sőt: profi lehet.
Ha megtaláltam volna a hivatásomat, biztosan én is nehezen váltanék, de jelenleg két-három életet simán le tudnék élni párhuzamosan, ha lenne rá időm. Így viszont ebben az egyben is folyton el vagyok csúszva.